Thursday, June 18, 2009

Vegas update 8

Pffff, het is alweer veel te lang geleden van een update van mijn kant. Wat is er nou allemaal gebeurd. Allereerst moest ik het een en ander regelen met Everestpoker, zodat ik nu ook daar “legaal” kan spelen zonder de problemen van een geblockt account. I like it. Nu nog even de tijd vrij maken om ook eens wat sessies online te spelen :)

Wat kunnen we tot nu toe zeggen over het nivo van het poker in Vegas. Ik kan er op zich kort over zijn, het is ronduit slecht. Nu moet ik ook wel zeggen, ik zou wss ook geen set folden, maar mensen denken vaak dat ze de nuts hebben, ook al is het voor de rest van de tafel duidelijk dat ik een straat heb geflopt, aangezien ik eindelijk na een 17-bet het geld erin krijg, aangezien we diep zitten. Dan keert mijn maag zich alweer om als de turn het board paired, om nog te zwijgen van de river, die dan ook nog even quads geeft aan de ander, mocht zijn fullhouse niet genoeg zijn. Dat soort dingen had ik in de Rio dus 2 dagen achter elkaar voor een bovenvolle stack.

Zo ook in de planet, op zich vind ik het nog wel een van de leukste rooms om te spelen. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat er naast de pokerroom club “privĂ©” zit. Dit op zich is niet zo heel bijzonder, maar wel de lapjes stof met wat huid erom die zich een weg banen naar deze club door als een missverkiezing langs onze pokertafels te paraderen. Zucht….Tevens vind ik de dealers ook uiterst aardig hier, wat dus ook wel zorgt voor een goede sfeer. Een nadeel van deze pokerroom vind ik dan weer wel de gokkasten naast de pokerroom wat er dus voor zorgt dat je knettergek word van de geluiden en de lampjes, en tevens word je altijd geprikkeld daar als je gaat roken of gaat pissen. Maar ja, de inbreng van dronken toeristen is wel weer een pluspunt doordat het dus midden in het casino is, en dus toegankelijk is voor iedereen.

Hier wel op zich wel mooie sessies gespeeld, maar de swings lijken hier ook wel weer wat heviger door het feit dat de mensen zo slecht zijn, en het lijkt alsof ze altijd hitten in de hele grote potten. Zo heb ik set onder set gehad tegen dutchmadness voor stacks, maar zo heb ik ze ook weleens uitgedeeld, zo reraise ik kameleon allin op de turn, waar ik de nutsstraat turnde tegen zijn bottom two op de flop. Maar aangezien meneer Andre slecht runde die dag (en dan bedoel ik echt slecht), maakte hij dus de call, waar ie had moeten folden. (tevens was er ook al een allin call op de turn)

Nu ook eens eindelijk van me 2/5 fobie wat afgezet, blijkbaar vind ik het online dus een stuk makkelijker om met deze stakes om te gaan als live. Maar ja, we gaat het maar eens wat vaker proberen.

Wat was nu het uiteindelijke keerpunt om dit te gaan doen, ondanks dat ivo het al een maand roept hier.

We waren dus aan het spelen in de palms, en ik was weer aan een 1/3NL game gaan zitten met 500stack. Vervolgens kraken twee vissen al mijn tophanden in een uur tijd, flush over fullhouse, fullhouse onder quads, overpair vs two pair. U name it. Maar ja, na dit uurtje hadden de twee vissen zodoende veel geld opgehoopt, dat ze maar hadden besloten om naar de 2/5 te gaan. Dus toen was het dus: Floor!! Tablechange!! Uiteindelijk dus eindelijk een plekje open aan mijn eerste 2/5NL tafel in Vegas, en ga daar ook zitten met 500$. Toen ik ging zitten voelde ik me wel gelijk de donkey aangezien al mijn buurmannetjes met 2k+ zaten. Maar goed, 1 x dubbelen en ik doe leuk mee.

Vervolgens mijn eerste hand aan tafel, ik had positie op 1 van de 2 obv vissen, en waar hij 35 maakt met 1 limper voor zich, maak ik het gauw 100 met QQ, word netjes gefold naar hem, en meneer snapshoved allin……ok, nice hand, en waar ik me kaarten de muck in gooi, komen ze op de handen van de dealer en vallen mijn kaarten open. Dealer draait ze snel om, en mijn buurman vis laat nog even aan mij zijn KK zien, aangezien hij het een sicke fold vond. Waarschijnlijk omdat hij ook wist dat heel de tafel dit op dit moment niet zou folden tegen hem, omdat hij echt 80/60 speelde op dat moment. Maar goed, next hand. Even later vind ik AK na 2 limpers en maak ik het 35, de limper utg maakt 135 en mark kan weer folden. Great. Das ook een goede start om op 2/5 te gaan zitten.

Wat later win ik een leuke pot met een drie way allin aangezien er wat dronken gasten van de 300NL gemoved waren naar onze tafel. En die gasten folden werkelijk niks preflop, nu ik er over nadenk, folden ze postflop ook niks. Daarna ook nog een topset in een multiway pot wat goed uitbetaald werd door iemand met two pair. En dus zat ik even later met een stack van 1400 voor me neus in vijfjes, en ik moet zeggen, dat heeft toch ook wel wat. :p

Voor de rest pak ik dus overal wel wat kleine winstjes, maar over het algemeen had ik het me allemaal wel wat anders voorgesteld. We spelen toch minder als dat we verwacht hadden, doordat het toch een hele trip is naar de strip met de auto. Toch gauw al tien minuten.

Voor zover even een pokerupdate, keep u guys updated.

No comments: